bmw-328i-chiptuning-f301

Nykyaikainen moottorinohjausjärjestelmä säätelee ja ohjaa lukuisia moottorin eri toimintoja. Tärkeimmät toiminnot moottorin tehon kannalta ovat moottorin säätöarvojen määrittelytiedot. Nämä tiedot on tallennettu moottorin ohjainyksikössä (ECU) sijaitsevaan muistipiiriin (EPROM). Puhekielessä esiintyvät termit kuten; lastu, chip, virityslastu, tarkoittavat tätä komponenttia, jossa sijaitsee prosessorin muistidata. Se on ”säätöarvojen muistipankki”.

Valmistaja on tehnyt valtavan tutkimustyön löytääkseen oikeat säätöarvot jokaiselle ajotilanteelle ja ympäristön olosuhteelle sopivaksi. Paraskin ohjelma sisältää kuitenkin lukuisan määrän kompromisseja ja yleistyksiä; tekniikan on toimittava olosuhteista riippumatta niin etelän aavikoilla kuin pohjolan hyisessä talvessa. Joissakin tapauksissa valmistaja käyttää tarkoituksella heikompi tehoista ohjelmaa erottaakseen eri mallisarjat toisistaan

Chiptuning tarkoittaa moottorin ohjainyksikön (ECU) uudelleen ohjelmointia pyrkimyksenä parantaa moottoritehoa ja vääntömomenttia. Uudelleen ohjelmoinnissa alkuperäisen epromin sisältämää tietoa muutetaan ainoastaan niiltä osin, mikä mahdollistaa optimaalisen tehon ja vääntömomentin käytön, paikalliset olosuhteet huomioiden. Valmistajan perusohjelma säilytetään, jolloin moottorin luotettavuus, käyttöominaisuudet ja polttoainetalous säilyvät muuttumattomina, mutta käytettävissä oleva tehoreservi kasvaa merkittävästi erityisesti ahdetuissa moottoreissa.

Valikoimastamme löytyy päivitysohjelma lähes jokaiseen Eurooppalaiseen, nykyaikaisella turbomoottorilla varustettuun henkilö- ja pakettiautoon. Ennalta tilatun työn odotusaika on muutama tunti.

 

HINNAT ALKAEN 250€

Ajan varaukset ja tiedustelut numerosta 040 686 4023 tai info@stccarcenter.fi